Courgettecake met kokos

    Courgettecake met kokos

    5keer bewaard
    1uur20min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Ik ben dol op courgette en bak er veel mee, in alle mogelijke variaties. Het is erg belangrijk dat je de courgette na het raspen goed uitdrukt, anders wordt de cake veel te vochtig.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 300 gr bloem
    • 1 zakje bakpoeder
    • 1 theelepel dubbelkoolzure soda (baksoda)
    • snufje zout
    • 150 ml olie
    • 250 gr suiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 1 theelepel kaneel
    • 3 eieren, losgeklopt
    • 100 gr geraspte kokos
    • 300 gr courgette, fijn geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur5min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Een cakevorm of tulbandvorm invetten.
    2. Bloem, bakpoeder, baksoda en zout in een kom mengen.
    3. In een andere kom de olie, suiker, vanillesuiker en kaneel tot een schuimig geheel mixen. Courgette raspen en met je handen heel goed uitdrukken. Eieren en courgette door het oliemengsel roeren. Meng het beslag met een spatel door het meelmengsel en hiermee de cakevorm vullen.
    4. Bak de cake 1 uur in de voorverwamde oven. Een sateprikker in de cake steken; als er geen deeg aan blijft plakken is de cake klaar. Laat de cake 10 minuten in de bakvorm afkoelen, dan op een rooster uitstorten en helemaal laten afkoelen.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    2

    in de ingredienten staat kokos vermeld, maar dit komt in de beschrijving verder niet terug?? - 14 aug 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren