Kaastaart met champignons en spinazie

    Kaastaart met champignons en spinazie

    44keer bewaard
    1uur30min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Een hartige vegetarische taart van een licht filodeeg in dunne laagjes met spinazie, champignons, Parmezaanse kaas en ricotta.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 325 gr ui, fijngesneden
    • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 60 ml olijfolie
    • 425 gr verse champignons, in schijfjes
    • 300 gr spinazie, gewassen, stam verwijderd en gedroogd
    • 3 eieren
    • 375 gr ricotta
    • 150 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 230 ml zure room
    • 50 gr paneermeel
    • 4 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
    • 125 gr boter, gesmolten
    • 1 pakje filodeeg
    • 2 theelepels sesamzaad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5.
    2. In een grote sauspan ui en knoflook sauteren tot de ui doorzichtig is. Champignons en spinazie toevoegen en bakken tot de champignons hun vocht hebben verloren en de spinazie slap is. Het kookvocht al kokend laten verdampen en van het vuur halen.
    3. In een grote kom de eieren licht opkloppen. Ricotta, Parmezaanse kaas, zure room, paneermeel en peterselie toevoegen. Overmatig groentenvocht afgieten en deze aan de kaasmix toevoegen. Al roerend goed mengen.
    4. Een grote bakplaat met een beetje gesmolten boter insmeren. 6 vellen filodeeg uittellen, voorzichtig optillen en plaat op de ingevette bakplaat leggen.
    5. De vulling op 7 cm van de rand over het midden van het deeg verspreiden. De randen met boter insmeren.
    6. 2 vellen filodeeg per keer op de vulling leggen en de bovenste telkens met boter insmeren. Na 4 paar vellen de hoeken van alle vellen over de vulling vouwen en met boter insmeren.
    7. Nogmaals 2 paar vellen over de bovenkant leggen en de bovenste besmeren. De randen onder de taart vouwen, eerst de hoeken, dan de randen. De bovenkant bestrooien met sesamzaad en maanzaad.
    8. 50 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de vulling stevig is en het filodeeg krokant en goudkleurig. 10 minuten laten rusten alvorens te snijden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren