Courgettesalade

    Courgettesalade

    2keer bewaard
    55min


    4 personen hebben dit gemaakt

    In veel recepten voor salade van courgette zit naar mijn smaak teveel azijn. Dit is mijn eenvoudige recept.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 grote onbespoten courgette
    • 4 teentjes knoflook
    • 2-3 eetlepels olijfolie
    • zout
    • peper
    • 1-2 eetlepels rode wijnazijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
    2. Snijd de uiteinden van de courgette. Halveren en nogmaals in de lengte doorsnijden. In grote blokjes snijden, zodat elk blokje nog schil bevat.
    3. Knoflook fijnsnijden. Courgette in een grote kom met de knoflook en olijfolie mengen. Breng op smaak met zout en peper.
    4. Een paar eetlepels water in een braadslee onderin de oven doen. Courgette in een enkele laag, met de schilkant naar onderen op het rooster in de braadslee leggen. 45 minuten in de voorverwarmde oven bakken, tot de courgette zacht is en licht bruin gekleurd.
    5. Uit de oven halen en als het nog heet is met de azijn besprenkelen. Laten afkoelen en in de koelkast bewaren. (Je kunt het een paar dagen bewaren, haal het 15-20 minuten voor serveren uit de koelkast.)

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren