Pruimentaart

    (3)
    55 minuten

    Een heerlijke, lichte cake met pruimen. Leuk voor een feestje of verjaardag, en natuurlijk het lekkerst als de pruimen in het seizoen zijn.


    231 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 14 

    • 3 eieren
    • 115 gr boter, zacht
    • 100 gr kristalsuiker
    • 1 theelepel citroenrasp
    • 125 gr bloem
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 230 ml pruimen, zonder pit en in plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet een ronde bakvorm van 23 cm in en bestuif met bloem.
    2. Splits de eieren. Klop de eiwitten in een kleine kom stijf en zet apart.
    3. Klop in een grote kom de boter en de suiker romig. Mix de eierdooiers en de citroenrasp erdoor.
    4. Meng de bloem en bakpoeder en mix dit dan door het botermengsel. Vouw voorzichtig de opgeklopte eiwitten erdoor. Verspreid het beslag gelijkmatig over de bakvorm. Dit is slechts zo'n 2,5 cm hoog. Rangschik de pruimen met de schilkant naar onderen in het beslag.
    5. Bak de cake 40 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Leg op een rooster om verder af te koelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (3)

    Beoordelingen in het Nederlands (3)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren