Pruimentaart

    Pruimentaart

    35keer bewaard
    55min


    206 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke, lichte cake met pruimen. Leuk voor een feestje of verjaardag, en natuurlijk het lekkerst als de pruimen in het seizoen zijn.

    Ingrediënten
    Porties: 14 

    • 3 eieren
    • 115 gr boter, zacht
    • 100 gr kristalsuiker
    • 1 theelepel citroenrasp
    • 125 gr bloem
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 230 ml pruimen, zonder pit en in plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet een ronde bakvorm van 23 cm in en bestuif met bloem.
    2. Splits de eieren. Klop de eiwitten in een kleine kom stijf en zet apart.
    3. Klop in een grote kom de boter en de suiker romig. Mix de eierdooiers en de citroenrasp erdoor.
    4. Meng de bloem en bakpoeder en mix dit dan door het botermengsel. Vouw voorzichtig de opgeklopte eiwitten erdoor. Verspreid het beslag gelijkmatig over de bakvorm. Dit is slechts zo'n 2,5 cm hoog. Rangschik de pruimen met de schilkant naar onderen in het beslag.
    5. Bak de cake 40 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Leg op een rooster om verder af te koelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    renettakookt
    11

    Gisteren deze cake met verse pruimen gemaakt. Erg lekker recept, vooral ook omdat het niet te zoet is. - 02 sep 2010

    MarjanneVanDenOever
    4

    Ik mistte alleen een mespuntje zout in het beslag. Verder lekker. - 26 aug 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren