Kalkoen op sesam-lente-ui toast

    Kalkoen op sesam-lente-ui toast

    6keer bewaard
    20min


    34 personen hebben dit gemaakt

    De restjes kalkoen van gisteren zijn onherkenbaar in combinatie met de Oosterse ingrediënten van dit heerlijke en snelle gerecht. Straks bereid u nog kalkoen voor de restjes!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 eetlepels hoisin of pekingsaus
    • 4 eetlepels barbecuesaus
    • 1 eetlepel verse gember, fijngesneden
    • 2 eetlepels sesamolie, apart te verwerken
    • 500 gr kalkoen, gekookt en in stukjes
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 3 lente-uitjes, in blokjes en apart te verwerken
    • 4 harde bolletjes, gehalveerd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. De grill voorverwarmen.
    2. In een grote sauspan op een middelhoog vuur hoisinsaus, gember en 1 eetlepel sesamolie door elkaar kloppen. Kalkoen, zout, peper en 2 lente-uitjes toevoegen en voorzichtig omscheppend goed vermengen. Ong. 10 minuten laten koken.
    3. In een kleine kom resterende sesamolie en lente-uitjes mengen en daarmee de broodjes aan de binnenkant licht insmeren. Leg de broodjes met de opengesneden kant naar boven op een bakplaat.
    4. 2 minuten grillen tot de broodjes licht geroosterd zijn. Uit de grill halen en het vleesmengsel erop smeren. Warm serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren