Kalkoen op sesam-lente-ui toast

    (35)

    De restjes kalkoen van gisteren zijn onherkenbaar in combinatie met de Oosterse ingrediënten van dit heerlijke en snelle gerecht. Straks bereid u nog kalkoen voor de restjes!


    34 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 eetlepels hoisin of pekingsaus
    • 4 eetlepels barbecuesaus
    • 1 eetlepel verse gember, fijngesneden
    • 2 eetlepels sesamolie, apart te verwerken
    • 500 gr kalkoen, gekookt en in stukjes
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 3 lente-uitjes, in blokjes en apart te verwerken
    • 4 harde bolletjes, gehalveerd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. De grill voorverwarmen.
    2. In een grote sauspan op een middelhoog vuur hoisinsaus, gember en 1 eetlepel sesamolie door elkaar kloppen. Kalkoen, zout, peper en 2 lente-uitjes toevoegen en voorzichtig omscheppend goed vermengen. Ong. 10 minuten laten koken.
    3. In een kleine kom resterende sesamolie en lente-uitjes mengen en daarmee de broodjes aan de binnenkant licht insmeren. Leg de broodjes met de opengesneden kant naar boven op een bakplaat.
    4. 2 minuten grillen tot de broodjes licht geroosterd zijn. Uit de grill halen en het vleesmengsel erop smeren. Warm serveren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (35)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 3 collecties