Zoet-zuur ingemaakte courgette

    Zoet-zuur ingemaakte courgette

    12keer bewaard
    8uur55min


    29 personen hebben dit gemaakt

    Deze courgette 'relish' heb ik bedacht toen ik een overvloed aan courgettes in de tuin had. Inmaken was de oplossing! Heerlijk op een sandwich, met vlees of worstjes. En erg leuk om weg te geven in een mooie pot.

    Ingrediënten
    Porties: 48 

    • 1,75 kilo courgette, gehalveerd en dun gesneden
    • 450 gr ui, fijngehakt
    • 1 grote rode paprika, fijngehakt
    • 1 grote groene paprika, fijngehakt
    • 1 eetlepel fijne mosterd
    • 75 gr zout
    • 550 ml witte wijnazijn
    • ¾ theelepel kurkuma
    • ¾ theelepel nootmuskaat
    • ¾ theelepel maizena
    • ½ theelepel versgemalen zwarte peper
    • 1½ theelepel selderijzaadjes
    • 1150 gr suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 8uur in de koelkast  ›  Klaar in:8uur55min 

    1. Meng courgette, ui en paprika en doe in een goed afsluitbare bak en zet een nacht in de koelkast.
    2. Spoel de groenten de volgende dag af met koud water en laat goed uitlekken. Breng alle resterende ingrediënten in een grote pan aan de kook. Voeg het groentemengsel toe en laat 30 minuten zachtjes koken zonder deksel.
    3. Was ondertussen potten en deksels goed af in de afwasmachine. Steriliseer de potten door af te spoelen met kokend water, rechtstreeks uit de ketel en zet ze dan op de kop op een schone theedoek.
    4. Vul de potten helemaal tot aan boven toe met het hete courgettemengsel en schroef de deksels erop. Laat helemaal afkoelen. Daarna in de koelkast bewaren.

    Veiligheidstip van de editor

    Bij het achterwege laten van het waterbadproces, waarin de gevulde, afgesloten potten ongeveer 15 - 20 minuten in ruim water worden gekookt, is het verstandig de inhoud zo snel mogelijk (binnen 2 weken) te consumeren. Anders kan voedselvergiftiging optreden. Door de afgesloten, gevulde potten in een waterbad te koken, zodat er een vaccuüm ontstaat, kan de bewaartijd verlengd worden tot 1 jaar. Consumeer de inhoud nooit bij het zien van schimmels. Het is een teken dat de inhoud is bedorven.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    souki
    van
    1

    Hoe lang kan de relish bewaard blijven? Kan ik die ook invriezen? - 12 aug 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren