Pruimenjam

Een heerlijke pruimenjam die wij altijd aan het eind van de zomer maken, om de verrukkelijke smaak van rijpe pruimen het hele jaar te kunnen proeven.

mrsnorris

Ingrediënten

Porties: 70 

  • 1,8 kilo suiker
  • 1 kilo gepureerde, geschilde en ontpitte pruimen
  • 150 ml water
  • 100 ml citroensap
  • 2 (13 gr) zakjes pectine

Bereidingswijze

Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

  1. Meng in een grote pan de suiker, pruimen, water en citroensap. Breng aan de kook, onder voortdurend roeren. Roer de pectine erdoor en breng weer aan de kook. Laat 1 minuut koken, en blijf voortdurend roeren. Haal van het vuur en schep het schuim af. Schenk de hete jam in gesteriliseerde potten en laat 6mm ruimte bovenaan vrij. Schroef de deksels op de potten. Kook 10 minuten in een waterbad.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties