Pruimenjam

    Pruimenjam

    10keer bewaard
    40min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke pruimenjam die wij altijd aan het eind van de zomer maken, om de verrukkelijke smaak van rijpe pruimen het hele jaar te kunnen proeven.

    Ingrediënten
    Porties: 70 

    • 1,8 kilo suiker
    • 1 kilo gepureerde, geschilde en ontpitte pruimen
    • 150 ml water
    • 100 ml citroensap
    • 2 (13 gr) zakjes pectine

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

    1. Meng in een grote pan de suiker, pruimen, water en citroensap. Breng aan de kook, onder voortdurend roeren. Roer de pectine erdoor en breng weer aan de kook. Laat 1 minuut koken, en blijf voortdurend roeren. Haal van het vuur en schep het schuim af. Schenk de hete jam in gesteriliseerde potten en laat 6mm ruimte bovenaan vrij. Schroef de deksels op de potten. Kook 10 minuten in een waterbad.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren