Heerlijke bramenjam

    Heerlijke bramenjam

    3keer bewaard
    12uur25min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Een overheerlijke bramenjam voor als de bramen in het seizoen zijn! Ik vind dit recept erg makkelijk, omdat je de gevulde potten niet meer hoeft te koken in een waterbad.

    Ingrediënten
    Porties: 50 

    • 750 gr bramen
    • 900 gr suiker
    • 2 eetlepels citroensap
    • 160 ml water
    • 1 (13 gr) zakje pectine

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 12uur rusten  ›  Klaar in:12uur25min 

    1. Pureer de bramen in een grote kom. Roer de suiker en citroensap erdoor. Laat 10 minuten staan.
    2. Breng water en pectine in een kleine steelpan aan de kook. Laat 1 minuut koken, onder voortdurend roeren. Voeg het fruit toe aan de pan; roer 3 minuten. Schenk in potten of diepvriesbakjes; laat afkoelen tot kamertemperatuur, in ongeveer 30 minuten. Dek af en laat een nacht staan om stevig te worden, maar niet langer dan 24 uur. Bewaar in de koelkast of vries in.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren