Bramenflappen (bramen in bladerdeeg)

    Bramenflappen (bramen in bladerdeeg)

    21keer bewaard
    35min


    46 personen hebben dit gemaakt

    Bladerdeeg gevuld met een roomkaasmengsel en bramen, bestrooid met suiker en afgebakken in de oven. Zowel warm als koud overheerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 12 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
    • 225 gr roomkaas, op kamertemperatuur
    • 100 gr suiker
    • 1 theelepel kaneel
    • 60 ml melk
    • 50 gr suiker
    • 215 gr verse bramen (of uit de diepvries)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm een oven voor op 190 graden C. Vet een bakplaat in.
    2. Mix de roomkaas, suiker en kaneel in een kom goed door elkaar. Zet apart.
    3. Lepel 2 eetlepels van het roomkaasmengsel op elk plakje bladerdeeg. Leg hierop 6-8 bramen. Vouw het bladerdeeg tot een driehoek en druk de randen goed aan. Leg ze op de bakplaat. Besmeer de bovenkant met melk en bestrooi met rietsuiker.
    4. Bak de bramenflappen in 15-20 minuten goudbruin en warm van binnen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    FriekevanderMeijden
    1

    lekker en zo gemakkelijk te maken....zeker als je alle ingrediënten toch al in huis heb. De melk boven op gebruik ik niet. Ik strooi kaneel suiker boven op. En in plaats van de 60 gr suiker pak ik 1 zakje vanille suiker en 20 gram suiker.... oja ik heb de bramen ook gelijk door het kaasmengsel gegooid. - 06 sep 2015

    SharonLefevre
    0

    - Gewaardeerd op - 03 feb 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren