Pasta pesto
1 / 1 Foto van:  Nanda
Blader

Pasta pesto

  • 5 1
  • 40
    keer aan favorieten toegevoegd
  • 25min

Dit is een eenvoudig en erg smaakvol gerecht en kan eigenlijk niet mislukken. Je kunt net zoveel pesto toevoegen als je zelf lekker vindt, en de Parmezaanse kaas en pijnboompitjes maken het gerecht echt af.

Chantal Overijssel, Nederland

Ingrediënten

Porties: 3 

  • 250 gr pasta (ik gebruik meestal farfalle)
  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 150 gr champignons, schoongeborsteld en in vieren
  • scheutje olijfolie
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst of zeer klein gesneden
  • 2 volle eetlepels pesto
  • versgemalen zwarte peper
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • handje pijnboompitten, eventueel geroosterd

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de kipfilet en de groenten. verhit een scheutje olijfolie in een wok of koekenpan. Bak hierin kort de knoflook en voeg dan de kipfilet toe. Braad de kipfilet rondom aan en voeg dan de groenten toe. Bak deze kort tot ze iets zachter zijn, maar nog steeds knapperig. Voeg twee eetlepels pesto toe (of meer naar smaak) en wat versgemalen zwarte peper naar smaak.
  3. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de groenten en kip. Meng goed door en warm nog even door. Rooster eventueel nu de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan.
  4. Bestrooi de pasta pesto met Parmezaanse kaas en pijnboompitjes en serveer.

Meer recepten

Beoordelingen (1)

8
van koekje

Dit is echt zo'n recept dat je vaak gaat maken, lekker makkelijk door de kant-en-klare pesto, en heerlijk van smaak. Ik had ook nog wat broccoli over, dat heb ik er ook doorgedaan. Lekker! - 26 aug 2010

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties