Gehaktballetjes met tomatensaus en perziken

    Gehaktballetjes met tomatensaus en perziken

    4keer bewaard
    25min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit gerecht, gehaktballetjes met ui in een pittige tomatensaus met stukjes perzik, is eenvoudig te maken en smaakt heerlijk bij rijst. Serveer er eventueel nog doperwtjes bij.

    Trijn Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr gehakt
    • zout en peper
    • 4 dikke uien
    • 1/2 kopje tomatenketchup
    • 2 eetlepels ketjap
    • 1 theelepel sambal
    • 1 blikje perziken op sap
    • rijst
    • doperwten (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Meng het gehakt met wat zout en peper en draai er balletjes van. Bak deze snel bruin in een koekenpan of wok in een klontje boter. Haal ze uit de pan en zet apart.
    2. Snij de uien en fruit deze kort in de koekenpan. Voeg dan de gehaktballetjes weer toe aan de pan. Voeg tomatenketchup, ketjap en sambal toe. Laat de perziken uitlekken en voeg het vocht toe aan de saus.
    3. Kook de rijst ondertussen gaar. Bereid eventueel nu ook de doperwten.
    4. Snijd de perziken in kleine stukken. Voeg deze als laatste toe aan de saus.
    5. Serveer met rijst en doperwten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren