Kardemom meringue

    Kardemom meringue

    7keer bewaard
    1uur45min


    45 personen hebben dit gemaakt

    Een uiterst eenvoudig recept voor meringues met een vleugje kardemom. Proef ze eens met een gember-rabarber compote en een schep slagroom.

    Ingrediënten
    Porties: 40 

    • het wit van 3 eieren
    • 200 gr suiker
    • 3/4 theelepel gemalen kardemom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. De oven voorverwarmen op 140°C/gasstand 1. Bakplaten met bakpapier beleggen.
    2. In een grote glazen of metalen mengkom het eiwit schuimig opkloppen. Geleidelijk suiker toevoegen en doorkloppen tot zich stijve pieken vormen. Met snelle slagen kardemom erdoor kloppen. Met een lepel in rondjes over de bakplaten verdelen.
    3. 60-90 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de meringues volledig droog zijn. Laten afkoelen alvorens de velletjes te verwijderen. De meringues zijn luchtdicht afgesloten tot een maand houdbaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren