Poffert met rozijnen, appel en noten

    Poffert met rozijnen, appel en noten

    4keer bewaard
    2uur15min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een variant op de poffert die mijn moeder altijd maakte. Je hebt hier een speciale poffertpan voor nodig. Serveer met boter of stroop.

    Trijn Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 400 gr zelfrijzend bakmeel
    • 2 eieren
    • 300 ml melk
    • 4 eetlepels boter
    • 150 gr rozijnen, gewassen
    • 75 gr appel, geschild en in stukjes
    • 75 gr gehakte amandelen
    • 2 eetlepels suiker
    • 2 theelepels zout
    • 2 eetlepels rasp van citroenschil
    • boter of bakspray (om de vorm in te vetten)
    • 6 eetlepels paneermeel
    • poffertpan met inhoud van 2 liter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Meng het bakmeel, de eieren en de melk goed door. Voeg dan de boter, rozijnen, appel, noten, suiker, zout en citroenrasp toe en meng goed door.
    2. Vet een poffertpan in en bestrooi deze met paneermeel. Giet het beslag in de vorm en sluit af met de deksel. Zet de vorm in een pan met water, zodat het water net tot onder de dekselrand komt. Breng het water aan de kook en laat de poffert in ongeveer 1,5 tot 2 uur gaar koken.
    3. Haal uit de vorm en snij in plakken. Serveer warm of koud met wat boter en/of stroop.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren