Chocolademousse-cake

  1 uur 15 minuten

  Deze 'cake' is opgebouwd met lange vingers of biscuitjes en een zelfgemaakte chocolademousse. Serveer een klein stukje als dessert, of als een speciaal tussendoortje.

  Trijn

  Groningen, Nederland
  1 persoon heeft dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 4 

  • 1 ei
  • 100 gr poeder- of basterdsuiker
  • 40 gr cacaopoeder
  • 150 gr margarine
  • 200 gr droge biscuits of lange vingers
  • chocolade hagelslag of gepelde pinda's

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur15min 

  1. Roer het ei dik en schuimig met de suiker. Schep er dan beetje bij beetje het cacaopoeder door. Smelt de margarine, maar laat het niet bruin worden. Schep de gesmolten boter door het eimengsel tot een egale chocolademassa ontstaat. Laat de massa iets afkoelen en opstijven.
  2. Leg de biscuits of lange vingers in een langwerpige cakavorm. Giet hier een deel van de chocolademassa overheen. Leg de rest van de biscuits of lange vingers hier weer overheen en begiet met het chocolademengsel. Houd een deel van het mengsel achter.
  3. Laat de cake in de koelkast verder afkoelen en opstijven. Maak met een warm mes de zijkanten van de cake los en keer de vorm voorzichtig om. Verwijder de vorm.
  4. Bestrijk de zijkanten en de bovenkant van de cake met het resterende chocolademengsel (eventueel eerst even verwarmen). Strooi hier de hagelslag of de gepelde pinda's overheen.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)