Chocolademousse-cake

    Chocolademousse-cake

    3keer bewaard
    1uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze 'cake' is opgebouwd met lange vingers of biscuitjes en een zelfgemaakte chocolademousse. Serveer een klein stukje als dessert, of als een speciaal tussendoortje.

    Trijn Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 ei
    • 100 gr poeder- of basterdsuiker
    • 40 gr cacaopoeder
    • 150 gr margarine
    • 200 gr droge biscuits of lange vingers
    • chocolade hagelslag of gepelde pinda's

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Roer het ei dik en schuimig met de suiker. Schep er dan beetje bij beetje het cacaopoeder door. Smelt de margarine, maar laat het niet bruin worden. Schep de gesmolten boter door het eimengsel tot een egale chocolademassa ontstaat. Laat de massa iets afkoelen en opstijven.
    2. Leg de biscuits of lange vingers in een langwerpige cakavorm. Giet hier een deel van de chocolademassa overheen. Leg de rest van de biscuits of lange vingers hier weer overheen en begiet met het chocolademengsel. Houd een deel van het mengsel achter.
    3. Laat de cake in de koelkast verder afkoelen en opstijven. Maak met een warm mes de zijkanten van de cake los en keer de vorm voorzichtig om. Verwijder de vorm.
    4. Bestrijk de zijkanten en de bovenkant van de cake met het resterende chocolademengsel (eventueel eerst even verwarmen). Strooi hier de hagelslag of de gepelde pinda's overheen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren