Speculaasbrokken

    Speculaasbrokken

    58keer bewaard
    9uur


    37 personen hebben dit gemaakt

    Ik ben dol op spijs, marsepein, pepernoten en vooral speculaas, dus ik ben altijd weer blij als Sinterklaas in het land is. Deze speculaasbrokken maakte ik vroeger met mijn oma vaak, en dit was haar recept.

    koekje Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gr zelfrijzend bakmeel
    • 100 gr boter
    • 125 gr bruine basterdsuiker
    • snufje zout
    • 2 eetlepels melk
    • 15 gr koekkruiden (speculaaskruiden)
    • handje halve amandelen (of amandelschaafsel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 8uur in de koelkast  ›  Klaar in:9uur 

    1. Kneed alle ingrediënten (behalve de amandelen) tot een soepel gelijkmatig deeg. Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het een aantal uur (of een nacht) in de koelkast om te rusten.
    2. Haal het deeg uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 150 graden C.
    3. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1 cm dik. Leg de lap op een ingevette (of met bakpapier beklede) bakplaat. Druk de halve amandelen her en der lichtjes in het deeg.
    4. Bak de speculaas in ongeveer 45 minuten lichtbruin in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en breek de speculaas dan in grote stukken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    Nanda
    van
    7

    De geur alleen al!! Heerlijk! Ik heb de speculaas ongeveer 35-40 minuten in de oven gehad. Na het afkoelen blijft de koek nog wel een beetje zacht (misschien had het toch iets langer gemoeten?) En de volgende keer doe ik er iets minder speculaaskruiden in, de smaak was voor mij een klein beetje te kruidig, maar ondanks dat: erg lekker! - 18 okt 2011

    van
    1

    - Gewaardeerd op - 11 okt 2015

    0

    bereidingstijd 9 uur? ik denk dat het dan kooltjes zijn :D - 04 dec 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren