Karnemelkbrood

    Karnemelkbrood

    8keer bewaard
    55min


    149 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk brood dat zowel gewoon als geroosterd gegeten kan worden.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 15 gr droog gist
    • 120 ml warm water (45°C)
    • 350 ml karnemelk
    • 115 gr boter
    • 4 eetlepels suiker
    • 2 theelepels zout
    • 1/2 theelepel soda bicarbonaat (baksoda)
    • 700 gr bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Het gist in warm water laten schuimen.
    2. In een kleine sauspan karnemelk met boter verwarmen tot de boter is gesmolten. Lauw laten worden.
    3. Suiker, zout, soda bicarbonaat, karnemelkmix en gist in een grote mengkom vermengen. Geleidelijk de helft van de bloem toevoegen en met de deeghaak van een mixer kneden. Het resterende meel er onder constant roeren in kleine beetjes aan toevoegen.
    4. Als het deeg niet meer plakkerig is enkele minuten op een bebloemd oppervlak zacht en glad kneden. In een ingevette kom leggen, eenmaal keren en tot een verdubbeld volume laten rijzen.
    5. Het deeg neerslaan, in tweeën delen en 2 broden vormen. In goed ingevette bakvormen van 20x10 cm tot 2 cm boven de rand laten rijzen.
    6. 30-35 minuten in een voorverwarmde oven (190°C/gasstand 5) laten bakken. De broden zijn klaar als ze lekker bruin zijn en hol klinken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren