Oma's amandelspijs

    Oma's amandelspijs

    25keer bewaard
    15min


    30 personen hebben dit gemaakt

    Tegenwoordig kun je spijs wel in de winkel krijgen, maar mijn oma maakte het voor Kerst, Sinterklaas en Pasen altijd zelf, om er later een banketstaaf of krans van te maken. Het lekkerst is het als je het minstens een paar dagen vantevoren maakt en het goed afgesloten bewaart tot gebruik.

    koekje Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 400 gr amandelspijs

    • 175 gr (geblancheerde en) gepelde amandelen
    • 175 gr suiker
    • 1 ei
    • 1/2 citroen, schil geraspt
    • 1 theelepel citroensap
    • 2 eetlepels water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Maal de amandelen fijn in een notenmolen. Meng het goed met de rest van de ingrediënten, eventueel in de keukenmachine.
    2. Bewaar de amandelspijs in een goed afgesloten pot.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren