Banketstaaf

Een zelfgemaakte banketstaaf voor Sinterklaas, Kerst of Pasen is toch het lekkerst. Je kunt het recept ook gebruiken om er een kerstkrans van te maken, deel dan het deeg niet op, maar maak er een lange banketstaaf van en vorm deze tot een krans. Gebruik eventueel sucade en poedersuiker om de bovenkant mee te versieren.

koekje Overijssel, Nederland

Ingrediënten

Opbrengst: 2 banketstaven

  • 300 gr bladerdeeg (uit de diepvries)
  • 400 gr amandelspijs
  • 1 ei, losgeklopt

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

  1. Verdeel de amandelspijs in twee porties. Ontdooi het bladerdeeg en rol het uit tot twee langwerpige lappen van 35 bij 10 cm.
  2. Verdeel elke portie amandelspijs op een van de lappen, zodat het als een 'worst' over de hele lengte van de lap ligt. Vouw de randen van het bladerdeeg eroverheen en druk goed dicht, ook aan de zijkanten. Plak het eventueel vast met wat van het losgeklopte ei.
  3. Leg de staven met de naad naar onderen op een ingevette (of met bakpapier beklede) bakplaat op wat afstand van elkaar. Bestrijk de staven met wat losgeklopt ei. Bak de banketstaven in de voorverwarmde oven in ongeveer 40 minuten gaar en goudgeel.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties