Inloggen Aanmelden

Borstplaat

Een leuke bezigheid om te maken en een heerlijke lekkernij voor Sinterklaas. Je kunt varieren met de smaak door er bijvoorbeeld vanille extract aan toe te voegen voor vanillesmaak, 2 eetlepels sterke koffie voor mokkasmaak of 2 eetlepels cacao voor chocolade borstplaat.

Dien Drenthe, Nederland

Ingrediënten
Porties: 4 

  • 200 gr witte basterdsuiker
  • 300 gr kristalsuiker
  • 125 ml melk
  • borstplaatvormpjes
  • (vanille essence, cacao of koffie)

Bereidingswijze
Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:18min 

  1. Leg de met koud water natgemaakte borstplaatvormpjes op een ingevette en bebloemde bakplaat klaar.
  2. Verhit in een steelpannetje de melk met de suiker. Laat het op laag vuur zachtjes inkoken (maximaal 10 minuten) tot het mengsel als een dunne draad van de lepel valt. Neem van het vuur en roer er eventueel smaakmakers door.
  3. Giet het mengsel dan vlug in de klaargezette (natgemaakte) borstplaatvormpjes. De bovenkant van de vormpjes moet glad zijn.
  4. Laat het afkoelen en draai de vormpjes dan om zodat ook de onderkant kan afkoelen. Haal ze pas uit de vorm als ze helemaal zijn afgekoeld.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Snoep
Snoep (205)
Nederland
Nederland (432)
Feestdagen
Feestdagen (1241)