Borstplaat

    (1)
    18 minuten

    Een leuke bezigheid om te maken en een heerlijke lekkernij voor Sinterklaas. Je kunt varieren met de smaak door er bijvoorbeeld vanille extract aan toe te voegen voor vanillesmaak, 2 eetlepels sterke koffie voor mokkasmaak of 2 eetlepels cacao voor chocolade borstplaat.

    Dien

    Drenthe, Nederland
    4 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gr witte basterdsuiker
    • 300 gr kristalsuiker
    • 125 ml melk
    • borstplaatvormpjes
    • (vanille essence, cacao of koffie)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:18min 

    1. Leg de met koud water natgemaakte borstplaatvormpjes op een ingevette en bebloemde bakplaat klaar.
    2. Verhit in een steelpannetje de melk met de suiker. Laat het op laag vuur zachtjes inkoken (maximaal 10 minuten) tot het mengsel als een dunne draad van de lepel valt. Neem van het vuur en roer er eventueel smaakmakers door.
    3. Giet het mengsel dan vlug in de klaargezette (natgemaakte) borstplaatvormpjes. De bovenkant van de vormpjes moet glad zijn.
    4. Laat het afkoelen en draai de vormpjes dan om zodat ook de onderkant kan afkoelen. Haal ze pas uit de vorm als ze helemaal zijn afgekoeld.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    jackie12345
    0

    De suiker blijft na bereiding te grof voor een zachte borstplaat. De smaak is wel prima.  -  02 dec 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties