Stamppot rucola
1 / 1 Foto van:  
Blader

Stamppot rucola

Een heerlijke stamppot met sla, die je ook best in de zomer kunt eten! Rucola sla geeft net wat meer pit dan gewone sla, maar je kunt ook kropsla gebruiken.

stroopwafel Washington, Verenigde Staten

Ingrediënten

Porties: 3 

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 200 gr spekjes
  • 200 ml melk (of meer naar smaak)
  • 25 gr boter
  • snufje nootmuskaat
  • zout en peper naar smaak
  • 400 gr rucolasla

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

  1. Schil de aardappelen en doe ze in een pan met ruim water. Breng aan de kook en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
  2. Bak ondertussen de spekjes uit in een koekenpan zonder vet.
  3. Breng de melk aan de kook. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de melk, boter, nootmuskaat en zout en peper naar smaak. Roer vervolgens de rucola erdoor en serveer met de uitgebakken spekjes.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties