Taaitaai

  • 20keer bewaard
  • 1uur25min

Met Sinterklaas mag taaitaai natuurlijk niet ontbreken! Maak er kleine vormpjes van of één grote vorm. Niet moeilijk om te maken, en vers gemaakt natuurlijk veel lekkerder dan de taai uit de winkel.

koekje Overijssel, Nederland

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 300 gr bloem
  • 300 gr vloeibare honing
  • 2 eetlepels schenkstroop
  • 1 theelepel anijszaad
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel koekkruiden (speculaaskruiden)
  • snufje zout

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur25min 

  1. Mix alle ingrediënten door elkaar met een handmixer tot een samenhangend deeg. Zet het afgedekt minstens een uur tot een nacht in de koelkast om te rusten.
  2. Rol het deeg (tussen lagen bakpapier) uit tot een lap van ongeveer 1 cm dik. Snij er vormen uit, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de taaitaai in 15-20 minuten bruin en gaar in een voorverwarmde oven van 200 graden C.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (2)

Nanda
van
8

De echte smaak van taaitaai, heerlijk! Mijn advies is wel de oven wat lager te zetten (180 graden bijvoorbeeld) en het minder lang te bakken, want mijn taaitaai koekjes zijn aan de randjes wat te hard geworden, terwijl ik ze maar 15 minuten heb gebakken. - 14 okt 2011

joda-entertainment.nl
0

Erg lekker! Heb dit recept gebruikt als basis en heb nog wat veranderingen uitgeprobeerd om tot het volgende recept te komen http://www.joda-entertainment.nl/?page_id=156 hoor graag wat jullie er van vinden! - 18 nov 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties