New York Cheesecake

    New York Cheesecake

    84keer bewaard
    4uur40min


    650 personen hebben dit gemaakt

    Dit is het beste cheesecake recept ooit, een authentieke cheesecake op New Yorkse wijze. Je kunt het zo serveren, of met fruit, jam, gelei, chocoladeglazuur of een andere topping.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 125 gr digestive koekjes, verkruimeld
    • 100 gr witte basterdsuiker
    • 50 gr boter, gesmolten
    • 1 kilo roomkaas, zacht
    • 5 eieren
    • 2 eidooiers
    • 350 gr witte basterdsuiker
    • 2 eetlepels bloem
    • 4 eetlepels slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Extra tijd: 3uur in de koelkast  ›  Klaar in:4uur40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
    2. Meng de koekkruimels met de 100 gr suiker en de gesmolten boter. Druk het mengsel op de bodem van een springvorm met een doorsnee van 23 of 25 cm.
    3. Meng in een grote kom de roomkaas, eieren en eidooiers; mix tot een glad geheel. Voeg de resterende 350 gr suiker, bloem en slagroom toe. Meng tot een glad geheel. Schenk het cheesecakemengsel in de vorm.
    4. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden C, zet dan de temperatuur van de oven naar 100 graden C en bak nog eens 1 uur, tot de vulling stevig is. Laat de cheesecake helemaal afkoelen en zet dan in de koelkast.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (7)

    van
    20

    Heer-lijk! Wel wat aanpassingen gedaan: Ik heb van die kleine pakjes stevige Mon Chou gebruikt. Daarmee werd de taart mooi stevig, dus misschien is mascarpone (zoals Roby vóór mij schrijft) inderdaad minder geschikt? De bodem heb ik van Bastogne-koeken gemaakt, met 50g minder suiker dan het recept voorschrijft. In de vulling heb ik 100g minder suiker gedaan dan het recept voorschrijft. Ik heb een iets kleinere springvorm van 20cm gebruikt en daarbij hield ik zowel wat bodem als vulling over, dus de hoeveelheid klopt netjes. Ik heb verder exact de baktijden gevolgd. Resultaat was een stevige, mooie hoge, aan de rand prachtig licht gekleurde cheesecake die naar mijn smaak zeker niet zoeter had gehoeven. Minder suiker was dus een goeie keus. Ik heb hem geserveerd met een sausje van geblenderde frambozen. Gevaarlijk lekker @muppetje80: Mijn taart was op de avond zelf (na een uurtje in de koelkast) ook nog wat nattig in het midden, maar de volgende ochtend was'ie echt perfect! Het geheim is (zo las ik ook in andere cheesecake-recepten) dat de taart echt lang in de koelkast moet voor je hem opeet. Van een nachtje wordt hij nóg lekkerder! - 10 mrt 2014

    9

    Ik heb ook Bastogne koeken gebruikt, alleen de volgende keer ga ik inderdaad minder suiker in de bodem gebruiken, hij is nu wel erg zoet. Wat mij verbaast, is dat de buitenste helft ongeveer echt goed van structuur is, en verder naar het midden nog een beetje nat. Moet ik hem dan langer op 100 graden bakken? Ik heb, om een mooi kleurtje bovenop te krijgen, op het eind nog even op 170 graden afgebakken, gedurende 7 minuten. Zou hij daarom gebarsten zijn? - 10 mrt 2014

    van
    9

    Ik heb exact het recept gevolgd (en dat is uniek voor mij), maar t was en bleef sop. Heel lekkere sop dat wel, maar stevig wordt t totaal niet! Dus wat doe ik fout?enige dat ik kan bedenken is de roomkaas, ik heb mascarpone gebruikt. - 02 mrt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren