Zomer- en wintersalade

    Zomer- en wintersalade

    1keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een frisse salde die bij veel gerechten past. Vooral lekker naast een stevige schotel of bij een pasta want fris en lichtvoetig.

    Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • boter- en;/of veldsla als bedje of enkele stevige bladeren van krop als ondergrond
    • scheut azijn
    • 4 eieren
    • croutons naturel of zelf maken door volkorenbrood (beetje oud) in kleine stukjes en in walnootolie te bakken 5 minuten
    • 3 eetlepels walnootolie
    • naar smaak zout een peper
    • 2 eetlepels balsamico
    • 5 eetlepes goede olijfolie
    • 2 teentjes knoflook, klein gesneden
    • 1 grote zoete ui, klein gesneden
    • 2 gele paprika, in reepjes
    • vlokken parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Was de groenten. Verdeel de sla over 4 bordjes.
    2. Maak croutons of verhit walnootolie in pan, doe de croutons er in (zet vuur laag) zodat deze de olie kunnen opnemen en bruin en warm kunnen worden.
    3. Tegelijk: pan water op vuur en laten koken. Dan vuur laag en scheur azijn er in. Eieren er in en pocheren. Na ca 4 minuten vuur laag (evt uit) en nog 2-3 minuten laten liggen in warme water. Maakt de dooier stevig. Als je dat niet wil: de eieren er na 4 minuten uit halen met schuimspaan.
    4. In koekenpan olie verhitten. Uit met knoflook laten sudderen tot verkleurd, op laag vuur. Balsamico toevoegen en ca 1 minuut de dressing warm laten worden. Zout en peper naar smaak.
    5. Croutons verdelen over de sla. De dressing verdelen. Op elk bordje een gepocheerd ei. Finishing touch: lekkere parmezaanse kaas in vlokken er overheen.
    6. Meteen opdienen.

    Gezonder maken

    evt gele paprika (kinderen vinden dat heerlijk) toevoegen: snij paprika in reepjes en garneer naast sla

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren