Verse komkommer en uitjes Acar

    Verse komkommer en uitjes Acar

    7keer bewaard
    3min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Deze versie van acar (of ook wel atjar tjampoer) is met geraspte verse komkommer en wordt het beste gekoeld geserveerd. Past uitstekend bij Rosie’s gebakken rijst (nasi) met rundvlees.

    FlavoursOfSingapore Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 kleine schaal

    • ½ komkommer, geschild en grof geraspt, zodat het vruchtsap goed bewaard blijft.
    • 2 eetlepels natuurazijn
    • ½ sjalotje, zeer fijn gesneden
    • ½ rode peper, zeer fijn gehakt (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 3min  ›  Klaar in:3min 

    1. Begin met de komkommer, schil hem en rasp met een groffe rasp vervolgens het vruchtvlees. Zorg dat je het sap in een kom opvangt, dit ga je later gebruiken. Doe dus de geraspte komkommer en het opgevangen sap in een kom.
    2. Snijd / hak de rode peper en sjalotje zeer fijn, voeg daarna toe aan de kom.
    3. Voeg 2 eetlepels natuurazijn toe aan de kom met inhoud en roer het geheel goed door.
    4. Doe er een deksel of folie op en zet het in de koelkast, pas bij gebruik uit de koeling halen. Prima te serveren bij Rosie’s gebakken rijst (nasi) met rundvlees.
    5. Rosie G. www.flavoursofsingapore.nl

    Tip

    Zout is niet nodig, de azijn is al een substituut.

    Bekijk dit op mijn blog

    Flavours of Singapore, Rosie G

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren