Pesto met verse basilicum en citroen

    Pesto met verse basilicum en citroen

    4keer bewaard
    25min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Echte pesto met net dat beetje smaak extra door citroenrasp toe te voegen.

    Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 potje van 300 ml

    • 2 bossen basilicum
    • 10 gr Parmezaanse kaas (evt ook 10 gr Pecorino)
    • 1 teen knoflook
    • 1 citroen
    • handje pijnboompitten
    • scheutje goede olijfolie
    • snufje verse gemalen peper
    • evt snufje zeezout (let op de Pecorinokaas is heel zout)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Basilicum de blaadjes afrissen. Pecorino en parmezaanse kaas in keukenmachine klein maken. Knoflookteen schoonmaken en uitpersen deze toevoegen aan de kaas. Basilicumblaadjes erbij doen en fijnmaken. Citroen de schil goed wassen (beste bio-citroen nemen) daarna schil eraf raspen en uitpersen. citroensap en rasp toevoegen aan keukenmachine. Peper erbij doen. Pijnboompitten even krokant bakken in een pan, af laten koelen en toevoegen aan keukenmachine. Heel even alles door elkaar laten mengen en de pesto is klaar om in potjes te bewaren.

    Tip

    Lekker een boterham besmeerd met deze pesto daarop oude kaas, rosbief en pijnboompitjes. Ook te verdunnen met wat meer olie en door salade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren