Kerala masala rundvleescurry

    Kerala masala rundvleescurry

    20keer bewaard
    1uur15min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit is echt verwennerij voor liefhebbers van rundvlees. Het gerecht komt oorspronkelijk uit Portugal en wordt veel gegeten door Syrische Katholieken in Kerala, India. Het vlees wordt in kleine blokjes gesneden en met pittige ingrediënten gebakken. Echt heerlijk en lekker met witte rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 laurierblaadjes
    • 1 stukje (2,5 cm) kaneelstok
    • 5 kardemompeultjes
    • 4 hele kruidnagels
    • 2 theelepels venkelzaad
    • 10 hele zwarte peperkorrels
    • 1 kg runderfilet, in blokjes
    • 450 gr ui, fijngesneden en apart te verwerken
    • 5 groene chilipepers, in lengterichting gehalveerd
    • 1 stukje (3 cm) verse gember, geraspt
    • 6 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1/2 theelepel gemalen kurkuma
    • 1 theelepel zout
    • 125 ml kokosolie
    • 1/4 theelepel hele mosterdzaadjes
    • 4 verse currybladen
    • 2 1/2 theelepel citroensap
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Voor de masalakruiden: laurierblad, kaneel, kardemom, kruidnagel, venkelzaad en peperkorrels in een vijzel tot een fijn poeder malen.
    2. De stukjes rundvlees, masalapoeder, 1/3 van de fijngesneden ui, groene chilipepers, geraspte gember, knoflook en kurkuma in een grote, zware pan doen. Onder water zetten (ong. 250 ml) en aan de kook brengen. Het vuur laag zetten en het rundvlees in 30 minuten gaar koken. Zout toevoegen, doorroeren en nogmaals 10 minuten laten sudderen tot het gerecht bijna drooggekookt is. Niet laten aanbraden (zo nodig meer water toevoegen). Apart zetten.
    3. In een grote koekenpan op een matig hoog vuur de olie verhitten. Mosterdzaad toevoegen en bakken tot ze opspringen. Direct de resterende ui toevoegen en op een middelhoge vlam 10-12 minuten al roerend bakken tot de ui zacht en bruin begint te worden. De currybladeren toevoegen en in ong. 3 minuten bruin laten worden.
    4. Het vleesmengsel, zwarte peper en citroensap erdoor roeren en lekker bruin en heet laten worden (ong. 8 minuten).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren