Albondigas (Spaanse gehaktballetjes)

    Albondigas (Spaanse gehaktballetjes)

    14keer bewaard
    1uur5min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Lekker als tapas

    Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 15 balletjes

    • 2 verkruimelde witte boterhammen
    • 250 gr half om gehakt
    • 1 ei
    • 1 theelepel gedroogde spaanse peper
    • 5 tenen uitgeperste knoflook
    • 1 gesnipperde ui
    • 2 maggi (groenten)bouillonblokjes
    • bosje kleingesneden selderie
    • 1 liter water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Boterhammen zonder korst in kleine stukjes snijden. Gehakt in een grote kom doen daarop het ei, de spaanse peper, brood, uitgeperste knoflook, gesnipperde ui. Dan alles door elkaar mengen en middelgrote gehaktballetjes ervan draaien. (Groter dan soepballetjes in iedergeval) Water aan de kook brengen met bouillonblokjes en kleingesneden selderie, hieraan de balletjes toevoegen. Dit minimaal een 45 minuten laten koken. Balletjes kun je warm eten, maar koud zijn ze net zo lekker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren