Mexicaanse guacamole

    Mexicaanse guacamole

    16keer bewaard
    15min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept is een inspiratie van een Mexicaanse vriend van mij, die nu in Mexico stad woont. Guacamole is niet compleet zonder deze essentiële ingrediënten: sjalotjes, tomaten, chilipepers en koriander! Dit recept is hoe ik het thuis maak. Probeer deze heerlijke guacamole eens!

    FlavoursOfSingapore Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 kleine kom guacamole

    • Rijpe acocado's (hass variant)
    • Tomaten
    • Sjalotten
    • Groene peper
    • Koriander
    • Limoensap
    • Zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Snij de avocado's in de lengte in tweeën. Schep de pit er uit en haal al het vruchtvlees met een lepel uit de helften.
    2. Snij de tomaten in kleine blokjes.
    3. Snij de sjalotjes en groene pepers fijn.
    4. Voeg alle ingrediënten toe aan een kom en gebruik een vork om het te pureren. Ik geef er de voorkeur aan nog wat kleine stukjes avocado te hebben, dus pureer ik het niet te lang.
    5. Pers wat limoensap uit en voeg dit met wat zout en peper naar smaak toe.
    6. Hak de koriander grof. Voeg toe en mix met de rest van de ingrediënten.
    7. Serveer direct.

    Tip

    Serveer met nacho's of tortillachips. Guacamole maak je het best ter plekke klaar en dien dan direct op. Gebruik geen keukenmachine om de guacamole te pureren. Guacamole hoort geen glad mengsel te zijn.

    Video

    Bekijk ook onze video voor het maken van guacamole.

    Bekijk dit op mijn blog

    Flavours of Singapore, Rosie G

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren