Aardappel-broccoli schotel

    Aardappel-broccoli schotel

    36keer bewaard
    1uur


    43 personen hebben dit gemaakt

    Een ovenschotel die je ook gemakkelijk kunt varieren met andere groentes en in plaats van gehakt (ik had nog gehaktballen staan in de koelkast) kun je er b.v. olijven en kaas in verwerken.

    Ali Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 600 gr vastkokende aardappelen
    • 500 gr broccoli
    • 4 tomaten
    • bosje bosuitjes
    • 2 teentjes knoflook
    • theelepel oregano
    • theelepel thijm
    • iets peper en zout
    • 1/4 liter magere yoghurt
    • 2 eieren
    • paar lepels geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De gekookte aardappelen in schijfjes in de ingevette ovenschool leggen.
    2. Daaroverheen de kort gekookte (3 minuten) en snel afgekoelde broccoli rangschikken.
    3. In een koekenpan de uitjes fruiten, de geperste knoflook erbij, dan de klein gesneden en geschilde tomaten erbij doen. In dit geval de al eerder bereide gehaktballen in kleine stukjes toevoegen.
    4. De yoghurt vermengen met de geklopte eieren en deze massa over de broccoli gieten.
    5. Tenslotte het mengsel uit de koekenpan eroverheen scheppen en bestrooien met de geraspte kaas.
    6. De ovenschaal nog 30 minuten in de voorverwarmde oven plaatsen (180 C).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    Sanaa
    van
    2

    top dank je - 29 dec 2012

    0

    Ik vond de schotel redelijk, ga de volgende keer het met room proberen , ook mag het wel wat pittiger. Misschien een pepertje? - 15 mei 2014

    berts
    van
    0

    Lekkere ovenschotel!! - 26 jan 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren