Griekse ovenschotel

    Griekse ovenschotel

    36keer bewaard
    1uur10min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Deze pastaschotel met 3 soorten vlees is echt heerlijk van smaak. In Griekenland wordt dit pastitio genoemd. Serveer er een frisse salade bij, bijvoorbeeld een komkommersalade met feta.

    Chantal Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 150 gr pasta
    • zout
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 1 kleine ui, grof gehakt
    • 125 gr rundergehakt of half-om-half
    • peper naar smaak
    • 1 tomaat, in blokjes
    • 40 gr rauwe ham
    • 40 gr salami
    • 1 eetlepel fijngehakte verse basilicum
    • 1/2 eetlepel gedroogde tijm
    • 1/2 eetlepel gedroogde oregano
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • snufje nootmuskaat
    • 1 eetlepel creme fraiche
    • 3 eieren
    • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Kook de pasta in ruim water met wat zout beetgaar.
    2. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de knoflook en ui in een paar minuten aan. Voeg het gehakt toe en breng op smaak met zout en peper. Bak het gehakt ongeveer 6 minuten mee. Voeg dan tomaten, ham, salami en de kruiden toe.
    3. Klop 2 eieren los met een eetlepel creme fraiche. Haal de koekenpan van het vuur en meng het eiermengsel door het vlees. Laat iets afkoelen.
    4. Vet een kleine, vierkante ovenschaal van ongeveer 15-20 cm in. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
    5. Rol de plakjes bladerdeeg uit tot twee lappen van gelijke grootte, passend in de ovenschaal. Leg 1 lap onder in de ingevette ovenschaal. Verdeel hierover de helft van de pasta. Schep het gehaktmengsel hierop en hierop weer de resterende pasta. Dek af met de tweede lap bladerdeeg. Klop 1 ei los en bestrijk hiermee de bovenkant. Snij enkele sneetjes in het deeg zodat het vocht kan ontsnappen.
    6. Zet de ovenschaal 40 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren