Kersen Clafoutis

    Kersen Clafoutis

    3keer bewaard
    1uur25min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Een authentiek Frans recept dat ik van mijn oma kreeg, en een beetje aangepast om het vetgehalte te verlagen! De clafoutis is het lekkerst met vers fruit. Als u de authentieke versie wilt maken (dus niet vetarm) gebruik dan gewone melk en 4 grote eieren.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 675 gr verse, zoete kersen, ontpit
    • 1 eetlepel ongezouten boter
    • 3 eetlepels witte bloem
    • 1/2 theelepel zout
    • 4 eetlepels suiker
    • het wit van 8 eieren
    • 250 ml magere melk
    • 250 ml slagroom
    • 1 vanillestokje, over de lengte gehalveerd en geplet
    • 3 eetlepels kirsch
    • 1 eetlepel poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3. Een vlaaivorm van 25 cm of bakvorm van gelijke grootte invetten.
    2. De kersen over de bodem van de ingevette bakvorm verdelen en apart zetten. In een kleine kom bloem, zout en suiker mengen. In een middelgrote kom eiwit, melk en room opkloppen. Kirsch en vanille erdoor roeren. Geleidelijk het meelmengsel erdoor roeren tot een glad beslag ontstaat. De vanille verwijderen en het beslag over de kersen uitgieten.
    3. 45 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de taart gerezen en bruin is. Laten afkoelen tot de bovenkant een klein beetje inzakt en met poedersuiker garneren alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren