Ovenschotel van restjes

    Ovenschotel van restjes

    4keer bewaard
    50min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Als je vlees over hebt - het maakt niet uit welk soort - en je hebt nog aardappelen en appels in huis, maak je snel en gemakkelijk deze heerlijke ovenschotel.

    Trijn Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 1 ui, gesnipperd
    • boter
    • restjes vlees (gehaktballen, kip, wild of iets anders)
    • 2 appels, geschild, klokhuis verwijderd en in plakken
    • zout en peper
    • 1 kilo aardappelen, gekookt
    • 250 ml melk
    • snufje nootmuskaat
    • zout en peper
    • paneermeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
    2. Pureer de gekookte aardappelen met de melk tot een puree. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
    3. Fruit de ui in wat boter in een koekenpan even kort aan. Voeg eventueel het vlees (in kleine stukjes gesneden) toe en bak kort mee.
    4. Vet een ovenschaal in en schep hierin de helft van de aardappelpuree. Verdeel hierop de ui en het vlees en hieroverheen de plakken appel. Bestrooi met zout en peper en dek af met de resterende puree. Bestrooi met wat paneermeel en bak de ovenschotel 35 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren