Amandel-kruidkoek

    Amandel-kruidkoek

    33keer bewaard
    1uur25min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke kruidige en zoete koek, met een vleugje amandelsmaak. Je kunt ook nog een handje gehakte amandelen door het beslag doen voor een extra bite.

    koekje Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 kruidkoek

    • 375 gr zelfrijzend bakmeel
    • 300 gr bruine basterdsuiker
    • 2 1/2 theelepels koekkruiden
    • 1 ei
    • 150 ml water
    • 150 ml melk
    • 1 theelepel amandelextract
    • handje amandelschaafsel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet een cakevorm in.
    2. Doe alle ingrediënten in een kom en meng dit tot een glad beslag (niet te lang mixen, er moet niet teveel lucht in het beslag komen).
    3. Giet het beslag in de cakevorm en strooi wat amandelschaafsel over de bovenkant. Bak de koek 70 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    3

    Het recept van deze amandelkruidkoek lijkt me erg smakelijk. Helaas wordt er, zoals in vele andere Sinterklaasgebak, basterdsuiker gebruikt. Jammer genoeg kan ik dit produkt niet in Italie vinden! Waarmee kan ik basterdsuiker vervangen? - 26 nov 2012

    Marjel
    van
    0

    Deze kruidkoek met amandel smaakte heel erg lekker! Bedankt voor het recept! De koekkruiden en het amandelextract vormen een perfecte combo. - 04 feb 2013

    van
    0

    Heerlijk! De amandelsmaak past goed bij de speculaaskruiden, goeie koek! Er zit geen vet in en is toch smeuiig. - 06 mrt 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren