Appelbollen

    Appelbollen

    15keer bewaard
    35min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk gebakje, en erg eenvoudig om te maken. Een appel gevuld met kaneel, suiker en rozijnen, gebakken in bladerdeeg.

    Chantal Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 appelbollen

    • 4 stevige kleine appels (bijv goudreinet, golden delicious of elstar)
    • 4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
    • 4 eetlepels suiker
    • 2 eetlepels rozijnen
    • 1 theelepel kaneel
    • 1 ei, losgeklopt
    • suiker om te bestrooien (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Meng de kaneel, suiker en rozijnen en zet apart.
    2. Schil de appels, maar laat ze heel. Verwijder het klokhuis met behulp van een appelboor.
    3. Verwarm de oven voor op 220 graden C.
    4. Zet de appels elk op een plakje ontdooid bladerdeeg (zorg dat de bladerdeeg eventueel iets is uitgerold zodat het in ieder geval om de appel heen past). Vul de appels met het suikermengsel en vouw het bladerdeeg er goed omheen, zodat er geen appel meer te zien is.
    5. Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei en bestrooi eventueel met wat suiker. Prik een gaatje in de bovenkant het bladerdeeg om bij het bakken stoom te laten ontsnappen. Zet de appels in een ingevette ovenschaal en bak ze in ongeveer 20-25 minuten goudbruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren