Appelbol met amandelspijs

    Appelbol met amandelspijs

    34keer bewaard
    35min


    24 personen hebben dit gemaakt

    Een in bladerdeeg gebakken hele appel, gevuld met amandelspijs. Een heerlijk gebakje, of als dessert met een bolletje ijs.

    Chantal Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 appelbollen

    • 4 appels
    • 4 plakjes bladerdeeg
    • amandelspijs
    • 1 ei, losgeklopt
    • suiker om te bestrooien (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Schil de appels, maar laat ze heel. Verwijder het klokhuis met behulp van een appelboor.
    2. Verwarm de oven voor op 220 graden C.
    3. Zet de appels elk op een plakje ontdooid bladerdeeg. Vul de holte van de appels met amandelspijs en vouw het bladerdeeg er goed omheen, zodat er geen appel meer te zien is.
    4. Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei en bestrooi eventueel met wat suiker. Prik een gaatje in de bovenkant het bladerdeeg om bij het bakken stoom te laten ontsnappen. Zet de appels in een ingevette ovenschaal en bak ze in ongeveer 20-25 minuten goudbruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren