Kersencake

    Kersencake

    2keer bewaard
    1uur15min


    37 personen hebben dit gemaakt

    Een licht, stevige cake die met elke fruitsoort lekker is. Maar mijn vader vindt kersen het lekkerst!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 225 gr kersen, ontpit en gehalveerd
    • 2 eetlepels bloem
    • 250 gr bloem
    • 1 theelepel zout
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 160 ml plantaardige olie
    • 2 eieren
    • 200 gr suiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 250 ml melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3. Een cakevorm van 25 cm invetten en licht met bloem bestrooien. De kersen in een kom voorzichtig met 2 eetlepels bloem vermengen. Apart zetten.
    2. Bloem, zout bakpoeder en kaneel in een middelgrote kom mengen. In een grote mengkom olie, ei, suiker, vanille-extract en melk tot een glad geheel kloppen. Door het meelmengsel roeren tot een glad beslag ontstaat. De kersen er doorheen scheppen. Schenk het beslag in de ingevette cakevorm.
    3. Ong. 60 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een vleespen schoon uit de cake verwijderd kan worden. 10 minuten in de bakvorm laten afkoelen en vervolgens uit het blik halen en op een schaal of rooster leggen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren