Appelflappen

    Appelflappen

    52keer bewaard
    40min


    116 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een recept voor appelflappen, een driehoek van bladerdeeg gevuld met stukjes appel, rozijnen, suiker en kaneel.

    Chantal Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 10 appelflappen

    • 1 pakje bladerdeeg
    • 3-4 appels, geschild, klokhuis verwijderd en in stukjes gesneden
    • 50 gr suiker
    • 50 gr rozijnen
    • 1 theelepel kaneel
    • 1 ei
    • suiker om te bestrooien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Snij de appels in stukjes en meng dit met de suiker, rozijnen en kaneel.
    2. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en leg ze op een ingevette (of met bakpapier beklede) bakplaat.
    3. Verdeel het appelmengsel over alle plakjes bladerdeeg. Vouw elk plakje bladerdeeg dwars over het appelmengsel tot een driehoek en druk de randjes goed aan (gebruik eventueel wat water om het goed te laten plakken).
    4. Bestrijk de bovenkant van de appelflappen met losgeklopt ei en strooi er een beetje suiker overheen.
    5. Bak de appelflappen 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden C.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    8

    Dit recept is ook lekker met een beetje spijs. Op bladerdeeg eerst een stukje spijs en daarover het appel-rozijnenmet suiker en kaneel mengsel. - 23 dec 2013

    AlexandraVersteeg
    4

    Het recept was me al bekend, maar deze was makkelijk om even te 'toetsen' of ik wat miste. Helder, overzichtelijk en natuurlijk een heerlijke uitkomst - 22 dec 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren