Oliebollen met appel

  • 1beoordeling
  • 16keer bewaard
  • 35min

Mijn moeder maakte deze oliebollen altijd. De perfecte combinatie tussen oliebollen en appelflappen. Ze zijn warm het lekkerst en heerlijk knapperig en zoet.

ABBY9

Ingrediënten

Porties: 24 

  • 1 liter plantaardige olie om in te frituren
  • 190 gr bloem
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 160 ml melk
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 375 gr appels, geschild, zonder klokhuis en in kleine stukjes
  • 200 gr kaneelsuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

  1. Verhit de olie in een frituurpan op 190 graden C.
  2. Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout. Schenk de melk, eieren en olie erbij en mix door tot het goed gemengd is. Meng de stukjes appel er gelijkmatig door.
  3. Laat steeds een eetlepel vol beslag in de hete olie vallen en frituur ze oliebollen aan beide kanten goudbruin, in ongeveer 5 minuten, afhankelijk van de grootte. Bak niet teveel oliebollen tegelijk. Haal met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Wentel om in de kaneelsuiker als ze nog warm zijn.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

tiatitia
van
3

Heerlijk! Lekker fris met die appel. - 17 dec 2012

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties