Oliebollen met banaan

    Oliebollen met banaan

    8keer bewaard
    15min


    207 personen hebben dit gemaakt

    Ik bedacht dit recept toen ik alles in huis had gehaald om oliebollen en appelflappen te bakken voor oud en nieuw, maar de appels vergeten was. Ik had nog wel banaan in huis, dus heb ik dat geprobeerd, echt heerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 rijpe bananen
    • 2 eetlepels melk
    • 2 eieren
    • 1 eetlepel margarine, gesmolten
    • 125 gr bloem
    • 3 eetlepels suiker
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/4 theelepel kaneel
    • snufje nootmuskaat
    • 1 liter olie om in te frituren
    • 120 gr poedersuiker om mee te bestuiven

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Pureer de bananen in een grote kom. Meng melk, eieren en margarine erdoor en mix tot een glad geheel. Meng in een andere kom de bloem, suiker, bakpoeder, zout, kaneel en nootmuskaat. Meng de droge ingrediënten door het bananenmengsel.
    2. Verhit de olie in een frituurpan tot 190 graden C. Laat het beslag met eetlepels vol in de olie zakken en bak ze, onder eenmaal draaien, goudbruin in ongeveer 2-8 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier en bestuif met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren