Appelcompote

    Appelcompote

    7keer bewaard
    25min


    25 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een recept voor appelcompote, of appelmoes met stukjes zoals mijn dochter het noemt. Appelcompote is erg eenvoudig te maken, en altijd een succes als bijgerecht, bij groot en klein.

    Patty Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo zure appels (bijv goudreinet)
    • 4 eetlepels suiker
    • 1 theelepel kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in niet al te kleine stukken. Meng met de suiker en kaneel in een pan.
    2. Zet de pan op middelmatig vuur en laat met de deksel op de pan ongeveer 15 minuten stoven. Roer af en toe door. Laat afkoelen en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Nanda
    van
    0

    Prima recept! Heb alleen wel wat water moeten toevoegen, want mijn appels kookten droog en uiteindelijk ongeveer 25 minuten laten koken voordat alle appels 'kapot' waren. - 19 okt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren