Bladerdeeghapjes met pittig gehakt

  • 181keer bewaard
  • 29min

Als student at ik dit vaak omdat het heel speciaal lijkt, superlekker is, maar eenvoudig om te maken. Bladerdeeg gevuld met pittig gehakt en ui. Je kunt het als snack serveren, of als hoofdmaaltijd met aardappeltjes en sla.

stroopwafel Washington, Verenigde Staten

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 300 gr gehakt (half om half)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • gehaktkruiden naar smaak
  • cayennepeper naar smaak
  • 1 ei, losgeklopt

Bereidingswijze

Voorbereiding: 9min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:29min 

  1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op een ingevette bakplaat. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Bak het gehakt rul in een koekenpan zonder olie of boter. Voeg de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe en naar smaak gehaktkruiden en cayennepeper.
  3. Leg op elk plakje bladerdeeg wat van het gehaktmengsel. Vouw de bladerdeegplakjes diagonaal dubbel over het mengsel en druk de randjes goed dicht (gebruik eventueel een vork om aan te drukken, dit geeft een mooi 'gekarteld' randje)
  4. Bestrijk de bladerdeegpakketjes met losgeklopt ei en bak ze in ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (5)

Nanda
van
17

Lekker recept! Ik heb nog een snufje nootmuskaat en kruidnagel toegevoegd en een klein handje gehakte verse koriander. Viel erg in de smaak! - 15 feb 2011

Nanda
van
7

Andere ingrediënten gebruikt. snufje nootmuskaat en kruidnagel en een handje fijngehakte verse koriander toegevoegd. - 15 feb 2011

hminkema
van
6

Heerlijke hapjes. Wel zou ik foelie toevoegen (of nootmuskaat, maar dat is wat scherper) en piment (of kruidnagel, maar dat is wat bitterder) en een handje verse gesneden koriander voor de liefhebbers. Maar dat is een kwestie van smaak. - 30 dec 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties