De beste 'uitsteek' koekjes

    De beste 'uitsteek' koekjes

    58keer bewaard
    1uur28min


    8432 personen hebben dit gemaakt

    Deze koekjes zijn echt heerlijk. Het deeg voor de koekjes is goed uit te rollen, zodat je er gemakkelijk vormpjes kunt uitsteken. Versier ze na het bakken met wat glazuur voor een prachtig resultaat.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 60 koekjes

    • 340 gr boter, zacht
    • 400 gr suiker
    • 4 eieren
    • 1 theelepel vanille extract
    • 625 gr bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 8min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur28min 

    1. Klop in een grote kom de boter en suiker tot een romig geheel. klop de eieren en vanille erdoor. Meng de bloem, bakpoeder en zout erdoor. Dek af en zet minstens een uur (of een nacht) in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak tot een dikte van ongeveer 1/2 tot 1 1/2 cm. Snij er vormpjes uit met een uitsteker. Leg de koekjes 2 cm van elkaar af op een met bakpapier beklede bakplaat.
    3. Bak de koekjes 6-8 minuten in de voorverwarmde oven. Laat helemaal afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    van
    8

    goed en handig als je weinig tijd heb en leuk om te maken - 21 sep 2013

    jannejoosje11
    5

    - 14 nov 2012

    4

    mmmmm heb er eentje geproefd mmm heerlijk - 10 mei 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren