Ketjap-sesam asperges van de barbecue

    (138)

    Dit recept voor asperges is erg lekker bij vleesgerechten uit de Oosterse keuken, zoals bijv. saté.


    128 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olie van geroosterd sesamzaad
    • 1 eetlepel ketjap
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 theelepel donkerbruine basterdsuiker
    • 1 grote bos groene asperges, schoongemaakt
    • 2 eetlepels sesamzaad, geroosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:18min 

    1. De barbecue goed heet laten worden.
    2. In een ondiepe ovenschaal sesamolie, ketjap, knoflook en suiker mengen. Asperges toevoegen en omscheppend een laagje marinade geven.
    3. Een rooster licht met olie invetten. 8 minuten roosteren en daarbij vaak omdraaien, tot ze licht geroosterd, zacht maar stevig zijn. Garneren met sesamzaad alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (138)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren