Ketjap-sesam asperges van de barbecue

    Ketjap-sesam asperges van de barbecue

    9keer bewaard
    18min


    128 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept voor asperges is erg lekker bij vleesgerechten uit de Oosterse keuken, zoals bijv. saté.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olie van geroosterd sesamzaad
    • 1 eetlepel ketjap
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 theelepel donkerbruine basterdsuiker
    • 1 grote bos groene asperges, schoongemaakt
    • 2 eetlepels sesamzaad, geroosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:18min 

    1. De barbecue goed heet laten worden.
    2. In een ondiepe ovenschaal sesamolie, ketjap, knoflook en suiker mengen. Asperges toevoegen en omscheppend een laagje marinade geven.
    3. Een rooster licht met olie invetten. 8 minuten roosteren en daarbij vaak omdraaien, tot ze licht geroosterd, zacht maar stevig zijn. Garneren met sesamzaad alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    - Gewaardeerd op - 04 dec 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren