Chantals stoofpotje met rundvlees
1 / 1 Foto van:  Ali
Blader

Chantals stoofpotje met rundvlees

  • 5 2
  • 50
    keer aan favorieten toegevoegd
  • 6uur20min

Een complete stoofpot met rundvlees, aardappelen en groente. Lekker makkelijk, want bereid in de slowcooker, maar uiteraard ook in een braadpan op het vuur te maken. Erg gezond, want er wordt geen vet toegevoegd.

Chantal Overijssel, Nederland

Ingrediënten

Porties: 3 

  • 500 gr runderstoofvlees
  • bloem
  • zout en peper
  • 1 ui, grof gehakt
  • 3 stengels selderij, draden verwijderd en grof gesneden
  • 200 gr wortel, in grove stukken
  • 150 gr kastanjechampignons
  • 450 gr aardappels, geschild en in dikke plakken
  • tijm
  • rozemarijn
  • nootmuskaat
  • gemalen kruidnagel
  • 3 laurierblaadjes
  • 100 ml rode wijn
  • 250 ml runderbouillon

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 6uur  ›  Klaar in:6uur20min 

  1. Snij het stoofvlees in blokjes, bestrooi met zout en peper en wentel om in bloem. Leg het rundvlees onderin de slowcooker.
  2. Snij de ui, selderij, wortels en champignons en leg die op het stoofvlees in de slowcooker. Bestrooi het geheel met flink wat tijm en rozemarijn en een snufje nootmuskaat en gemalen kruidnagel en leg de laurierblaadjes in de slowcooker.
  3. Schil de ongekookte aardappelen en snij in dikke plakken en dek hiermee de schotel af. Schenk de wijn en bouillon erover.
  4. Zet de slowcooker op de laagste stand en laat de stoofpot in ongeveer 6 uur gaar worden (of 2 uur in een afgesloten braadpan op laag vuur, braad dan eerst het vlees rondom aan in een beetje boter of olie en voeg dan de rest van de ingrediënten toe).

Meer recepten

Beoordelingen (2)

4
van Ali

Heerlijke stoofpot. Ik heb er nog wat prei aan toegevoegd en de aardappelen apart gekookt en geserveerd. Ik heb het drie uur laten sudderen in een gietijzeren braadpan. Het vergt wel wat voorbereiding, maar de moeite waard. - 27 nov 2010

2
van anna77

Ik vond dit een heerlijk stoofpotje. Mijn vriend had de aardappels er liever niet doorheen gehad, maar apart erbij, maar ik vond het een slim idee, een complete maaltijd in 1 keer bereid, en nog lekker ook. - 12 okt 2010

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?
Plaats een foto vanaf je mobiel

Meer receptencollecties