Griezelige ogen (bonbons voor Halloween)

    Griezelige ogen (bonbons voor Halloween)

    22keer bewaard
    3uur20min


    158 personen hebben dit gemaakt

    Deze bonbons zijn gemaakt van pindakaas en witte chocola en lijken op ogen. Leuk om te maken en kinderen vinden ze super. Wel een beetje tijdrovend om te maken, maar de moeite waard.

    Ingrediënten
    Porties: 30 

    • 375 gr gladde pindakaas
    • 125 gr boter, zacht
    • 300 gr poedersuiker, gezeefd
    • 1 eetlepel vanilleextract
    • 325 gr witte chocolade, gehakt
    • 2 eetlepels boter
    • 2 druppels blauwe voedingskleurstof
    • 100 gr mini chocolate chips
    • rode voedingskleurstof (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 3min  ›  Extra tijd: 2uur57min  ›  Klaar in:3uur20min 

    1. Klop de pindakaas en boter met een elektrische mixer tot een glad geheel. Klop de suiker en vanille erdoor. Dek af en zet 30 minuten in de koelkast. Rol het gekoelde mengsel tot kleine ronde balletjes ter grootte van een oog en leg deze op twee met bakpapier beklede bakplaten. Zet nog eens 30 minuten in de koelkast.
    2. Smelt de witte chocolade en boter in een magnetronbestendige glazen of aardewerken schaal met intervallen van 30 seconde, telkens roeren na elke interval, ongeveer 1 tot 3 minuten (afhankelijk van de magnetron). Niet te lang verhitten, dan brandt het aan. Dip elk 'oog' in de witte chocola en leg op de bakplaat tot de chocolade hard geworden is. Je kunt ze in de koelkast zetten.
    3. Roer een paar druppeltjes blauwe voedingskleurstof in de overgebleven witte chocolade. Maak een ronde 'iris' op de bovenkant van het gekoelde oog en druk er een mini chocolate chip in als 'pupil'. Voor extra griezelige ogen kun je met een sateprikker in rode kleurstof gedoopt nog kronkelende lijnen op het oog maken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren