Shepherd's Pie

    Shepherd's Pie

    37keer bewaard
    45min


    63 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijke ovenschotel met lamsgehakt, wortel, kaas en aardappelpuree. Echt een favoriet bij ons thuis. Je kunt het lamsgehakt ook vervangen voor runder- of half-om-half gehakt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 grote aardappelen, geschild en in blokjes
    • 1 eetlepel boter
    • 1 ui, fijngehakt, apart te verwerken
    • 120 gr geraspte belegen kaas, apart te verwerken
    • zout en peper naar smaak
    • 3 wortels, in kleine stukjes
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 450 gr lamsgehakt
    • 2 eetlepels bloem
    • 200 ml lamsbouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Breng een grote pan water aan de kook. Kook hierin de aardappelen tot ze gaar zijn, maar nog stevig, in ongeveer 15 minuten. Giet af en pureer ze. Meng de boter, 1 of 2 eetlepels gehakte ui en de helft van de geraspte kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
    2. Verwarm de oven voor op 190 graden C.
    3. Verhit olie in een grote koekenpan. Voeg de resterende ui en de stukjes wortel toe; bak deze tot ze zacht zijn. Voeg gehakt toe en bak dit bruin. Roer de bloem erdoor en laat 1 minuut koken. Voeg bouillon toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 5 minuten sudderen.
    4. Versrpeid het gehaktmengsel in een gelijkmatige laag uit in een ovenschaal. Bedek met een de aardappelpuree en bestrooi met de resterende geraspte kaas.
    5. Bak de ovenschotel 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Janc
    van
    2

    Erg lekker en voor een onervaren kok zoals ik redelijk makkelijk te maken. Samen met de bouillon ook 125 gr diepvries doperwten en 3 tl Worcestershire sauce toegevoegd (voor een extra Engels tintje). Het vervangen van lamsgehakt door runder- of half om half gehakt vind ik geen optie door de specifieke smaak van het lamsvlees. Het heet tenslotte "Shepherd's Pie" en niet zo maar een gehaktschotel. - 08 jun 2014

    1

    heerlijk maar idd voor het engelse tintje heerlijk wat worcestershire sauce erin gedaan - 09 nov 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren