Biefstuk met paddestoelen-wijnsaus

    Biefstuk met paddestoelen-wijnsaus

    3keer bewaard
    50min


    107 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudige biefstuk van de barbecue, geserveerd met een portobello en knoflook saus. Je kunt de saus gebruiken met alle soorten rundvlees.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 650 gr biefstuk of entrecote
    • Voor de saus
    • 50 gr boter
    • 1 sjalot, fijn gesnipperd
    • 4 portobello champignons, in plakjes
    • 375 ml rode wijn
    • 800 ml runderbouillon
    • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
    • 1/2 theelepel gedroogde tijm
    • 1/4 theelepel zout, of naar smaak
    • versgemalen zwarte peper
    • 2 eetlepels witte bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. De barbecue voorverwarmen op medium-hoog.
    2. Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de sjalot, voeg de paddestoelen toe en bak afgedekt ongeveer 5 minuten. Verwijder de paddestoelen uit de pan en zet opzij. Giet 400 ml bouillon en rode wijn in de pan. Zet het uur hoger en breng aan de kook. Laat het mengsel koken totdat het is verminderd met 1/3.
    3. Gril de entrecotes tot de gewenste gaarheid. Breng op smaak met zout en peper. Laat ze op een bord rusten.
    4. Als de saus teruggebracht is met 1/3, roer je er de resterende 400 ml bouillon, knoflook en tijm door. Breng weer aan de kook en kook verder voor nog eens 5 tot 10 minuten. De saus moet dun zijn. Klop de bloem erdoor en laat koken tot de saus de gewenste dikte heeft. Proef en kruid extra indien nodig. Roer de gebakken paddestoelen erdoor. Serveer de biefstuk met een lepel van de saus erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren