Kedgeree (gerecht van vis en rijst)

    Kedgeree (gerecht van vis en rijst)

    1keer bewaard
    40min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Een traditineel ontbijtgerecht met gerookte witte vis, rijst en eieren. Het is gebaseerd op het indiaase gerecht Khichri. Mijn gezin vindt dit ook heerlijk smaken met tomatenketchup!!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 400g basmati rijst
    • 2 eieren
    • 120g gerookte witte vis (traditioneel wordt gerookte schelvis gebruikt)
    • 1 laurierblad
    • 2-4 eetlepels melk, of zoveel als nodig
    • 1 eetlepel boter
    • 1 theelepel curry poeder, of naar smaak
    • 5 lente-uitjes, gesneden
    • 60g bevroren erwten
    • Zout & peper
    • Yoghurt om erbij te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en zet apart om af te koelen.
    2. Leg de eieren in een pan en giet water erin tot ze bedekt zijn. Breng aan de kook en haal dan direct van het vuur.
    3. Doe een deksel op de pan en laat de eieren 10 tot 12 minuten in het hete water liggen. Haal ze dan uit het water, laat afkoelen, pel ze en snij in stukjes. Zet apart.
    4. Leg de vis met het laurierblad in een kleine pan. Schenk er zoveel melk in dat de vis net bedekt is. Breng zachtjes aan de kook op middelhoog vuur en kook net zo lang tot de vis uit elkaar gaat vallen.
    5. Haal de vis uit de pan, haal het met een vork uit elkaar in kleine stukjes en zet apart. Gooi de melk en het laurierblad weg.
    6. Smelt boter in een pan op middelhoog vuur. Roer de curry poeder erdoor, voeg dan de erwten en de lente-ui toe. Bak dit een paar minuten en voeg dan de rijst, eieren en vis toe.
    7. Roer voorzichtig en breng op smaak met zout en peper. Verwarm het goed en dien dan op met yoghurt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren