Kiev kip

    Kiev kip

    15keer bewaard
    33min


    83 personen hebben dit gemaakt

    Kiev kip is gepaneerde en gefrituurde kipfilet die om een stuk kruidenboter is gewikkeld. Hier volgt een heerlijk basisrecept.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 125 gr boter
    • 1/2 eetlepel verse peterselie, fijngesneden
    • 1/2 eetlepel verse bieslook, fijngesneden
    • 1 eetlepel citroensap
    • 6 kipfilets
    • zout en peper naar smaak
    • 200 gr paneermeel
    • 3 eieren, licht geklopt
    • 3 eetlepels water
    • 2 liter plantaardige olie voor frituren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:33min 

    1. In een kleine kom boter, peterselie, bieslook en citroensap vermengen. In de koelkast zetten.
    2. De kipfilet tussen 2 stukken vetvrij papier leggen en platslaan. Het paper verwijderen en de kipfilet met zout en peper op smaak brengen.
    3. De kruidenboter uit de koelkast halen en in 6 porties verdelen. Midden op elke kipfilet een stukje kruidenboter leggen. De korte einden van de filet naar het midden vouwen en vervolgens de zijkanten. Vastzetten met een houten vleespen.
    4. Water aan de eieren toevoegen en opkloppen. Elke kipfilet een laagje paneermeel geven, in de eiermix dippen, en nogmaals in de paneermeel dippen om een flinke laag te geven. Gedurende 1 uur in de koelkast koud laten worden.
    5. De olie in de frituurpan verhitten tot 185°C. De kipfilet voorzichtig in het vet laten zakken en in ong. 8 minuten goudbruin laten worden. Op een stuk keukenpapier laten uitlekken en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren