Klassieke gemberkoekjes

    Klassieke gemberkoekjes

    4keer bewaard
    55min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Dit gemberkoekjesrecept is een klassieker. De zwarte peper mag vreemd lijken, maar geeft deze koekjes een geweldige smaak! Dit recept is voor een grote hoeveelheid, dus is ideaal voor traktaties of Kerstmis.

    Ingrediënten
    Porties: 72 

    • 740 gr witte bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1 1/2 theelepel zout
    • 4 theelepels gemalen gember
    • 4 theelepels gemalen kaneel
    • 1 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper
    • 225 gr ongezouten boter, zacht
    • 220 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 2 eieren
    • 325 gr zwarte stroop

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:55min 

    1. Zeef de bloem, baksoda, bakpoeder, zout, gember, kaneel, kruidnagel en zwarte peper samen, zet apart. In een grote kom, of mixer, meng je de boter en suiker tot een licht en luchtig geheel. Klop de eieren er een voor een door en roer dan de stroop erdoor. Meng dit geleidelijk bij het bloemmengsel. Verdeel het deeg in drieën en wikkel in plastic folie. Koel gedurende ten minste een uur.
    2. Verwarm de oven voor op 180 C / gasoven stand 4. Op een licht met bloem bestoven werkblad, rol je het deeg uit tot 3 mm dikte. Snijd in de gewenste vormen met koekjesvormen. Leg de koekjes 3 cm uit elkaar op de bakplaten.
    3. Bak gedurende 8 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de koekjes knapperig zijn, maar niet donker. Leg ze op een rek of rooster zodat ze volledig kunnen afkoelen. Versier zoals gewenst.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren